BALIKESİR AYVALIK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLADI.

Yeni eğitim-öğretim yılımızın kutlama etkinlikleri, Altınova Atatürk İlkokulunda yapılan programla başladı.
2017-2018 İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLADI.

  lköğretim Haftası Kutlama etkinliklerimiz, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Güner BAHADIR’ın öncülüğünde gerçekleşen çelenk sunma törende; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Müftüsü Orhan Tosun, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın Birdar, Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, İlçe Jandarma Komutanı Özay Dörttepe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Çelenk Sunma Töreninin ardından, İlköğretim Haftası Kutlama Programımız, Altınova  Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi.  Ayvalık Kaymakamlığına vekâleten bakan Burhaniye Kaymakamı Hüseyin ÖNER, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Güner BAHADIR ile birlikte Okul Müdürlerimiz, gaziler, öğretmenler, öğrencilerimiz ve velilerimizin de hazır bulunduğu programda;  öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterimleri yapıldı.

Törende konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Güner BAHADIR, “Çocuklarımıza nereden bakarsak bakalım bir hayalimiz var: Devletimiz, vatan ve milletine faydalı, maneviyat hissi ile donanmış, ‘fikri hür, irfanı hür’,  müreffeh toplumları oluşturan uzuvlar olarak çocuklarımızı tasavvur ediyor. Devletin eğitime ayırdığı bütçenin son yıllarda iki haneli rakamlara yükselmesi ise gösteriyor ki, bu tasavvur maddi anlamda da gereği gibi desteklenmektedir. Siz anne-babaların bir hayali var: Bin bir meşakkat ve itinayla büyütüp okul çağına getirdiğiniz evlatlarınızı, gelecekte icra etmeyi arzuladıkları mesleğin kapısına emin adımlarla yürürken görmeyi, bu yürüyüşü gerçekleştirirken gerekli bilgi ve beceri ile donanmasının yanı sıra vicdan sahibi, saygılı ve dürüst birer fert olmalarını diliyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye hitap ettiği kıymetli öğretmenlerimizin bir hayali var: Bilim ve teknolojinin alfabesini çözebilecek yetkinlikte, yalnızca bilgiye değil, bilgiye ulaşma yollarına da vakıf olabilecek; kendine, ailesine, milletine ve bayrağına saygılı bireyler yetiştirmektir” dedi.

Yenilenen Öğretim Programları üzerine de konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Güner BAHADIR, “Şu an burada bulunan herkesin paydaşı bulunduğu en geniş camialardan biri olan milli eğitim camiası, bakanlığımızın kamuoyuna duyurduğu yeni müfredattan elbette ki bir düzeyde haberdar. Sevgili veliler, buradaki ‘yeni’ sözcüğüne bir bilinmezlik hissiyatıyla değil, az önce dile getirdiğim hayallerimiz çerçevesinde bakmanızı istirham edeceğim sizden. Ne tarih, dolayısıyla ne toplumlar, ne ihtiyaçlar ve ne de bireylerin gelişim çizgileri sabittir. Çağın gereğine, hedeflenen, arzu edilen medeniyet çizgisine yönelmiş dinamik bir doku olarak Yeni Türkiye hayali içinde bazı yeni vurguların yapılması son derece doğaldır. Bu bağlamda sevindirici olan şudur ki, çocuklarımızın eğitim-öğretiminde aile, öğretmenler ve öğrencilerimizin fikir ve görüşlerine başvurularak hazırlanan yeni müfredatın kimi sadeleştirme ve seviyeye uygunluk çalışmaları dışında en büyük katkısı, müfredatların giriş bölümüne ‘değerler eğitimi’ başlığının eklenmesi olduğunu söyleyebiliriz. Sevgili veliler, değerli öğretmenler; ihdas etmeye gayret edeceğimiz bu değerlerden bazıları şunlar: Vatan sevgisi, nezaket ve görgü kuralları, sabır, adil olma, aile birliğine önem verme, bağımsızlık ve özgür düşünebilme, dürüstlük, misafirperverlik, saygı, sevgi, sorumluluk ve temizlik. Bu değerlere sahip olan bireylerin geleceğimizi aydınlatmamaları mümkün müdür?” diye sorarak konuşmasına devam etti:

“Gerek fiziki ve teknolojik altyapı, gerek eğitime erişim ve eğitim kalitesindeki gelişme olsun, gerekse eğitim programı, okul ve derslik sayıları, eğitim teknolojileri bakımından olsun yeni eğitim-öğretim yılına güçlü ve kendinden emin bir şekilde başladıklarını ifade eden Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “İlk defa okula adım atan çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı görüyorum. Zaten okullu olanların tatil sonrası okula, arkadaşlarına ve öğretmenlerine özlemini görüyorum. Bunlar birer hazine değerinde. Ben eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan öğretmenlerimizin gayreti hususunda da en ufak kuşku duymuyorum ve müsterihim. Mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştiren, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişilersiniz her biriniz. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve bunlara yönelmiş-yönelecek her türen tehdit unsuru hususundaki duyarlılığınızın da farkında olmama rağmen bir kez daha 15 Temmuz gecesi milletimizin nasıl bir şer şebekesiyle karşı karşıya geldiğini hatırlatmak isterim. Kıymetli öğretmen arkadaşlarım; Hatırdan çıkarılmaması gerekeni unutulmaz kılmak da ivedi bir görevdir şimdi bizler için. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın belirttiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminin ‘eğitim konusunda yaşanan boşluk ve ihmallerin ülkemiz için ne tür felaketlere sebep olabileceğini çok acı bir şekilde göstermiş’ olduğunu unutmamak ve öğrencilerimizi bu şuurla yetiştirmek görevimizdir.

Milli eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak; milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek ve milletimizi hür ve demokratik düşüncenin hâkim olduğu ve kişisel teşebbüse ve toplum sorumluluğuna değer veren bir hava içinde bilgi, teknik, güzel sanatlar ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı haline getirmektir. Gazi Mustafa Kemal’in şu sözleriyle huzurlarınızdan ayrılırken edep ve ahlâkla yüceltilmiş, heyecanını inancından alan, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesiller yetiştirmek umudu ve hedefiyle ilköğretim haftasını kutluyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

 18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

 

Atatürk Cad.165 Ayvalık - 02663122207

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.